top of page

Specishops

Voor Specishops, een bekende retailer van fitnessartikelen, verpakkingen en verlichting heb ik productverpakkingen en etiketten te ontworpen voor hun eigen merken. Daarbij heb ik ook productfoto's / productrenders gemaakt om online mee te adverteren of om even te kijken hoe het product er uit zal komen te zien. Zo zijn de productrenders van de fitness mat volledig digitaal gerealiseerd.

Service

Client

Print, Digital

Specishops

Year

2021

Productcatalogus Specishops grafisch ontwerp

Bij het ontwerpen van de brochure heb ik ervoor gezorgd dat het ontwerp professioneel, aantrekkelijk en vooral ook overzichtelijk was. Het was belangrijk dat de brochure de aandacht van de lezer zou trekken en hen zou helpen de producten beter te begrijpen. Ik heb daarom gebruik gemaakt van duidelijke beelden en diagrammen die de producten en hun eigenschappen goed weergeven. Daarnaast heb ik gezorgd voor een goed leesbaar lettertype en een harmonieuze kleurencombinatie.

Het ontwerpproces was uitdagend en vereiste nauwkeurigheid en precisie om ervoor te zorgen dat de brochure perfect aansloot bij de wensen van de opdrachtgever. Na verschillende revisierondes hebben we uiteindelijk het definitieve ontwerp gekozen. Het eindresultaat was een prachtige brochure die het assortiment van het bedrij

Flyer grafisch ontwerp specishops voorbeeld
Yoga matten grafisch ontwerp productlabel productetiket

Vormgeving van een artikel verpakking.

Bij het ontwerpen van het artikel doosje was het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de maatvoering van de producten, de bescherming van het product, de ergonomie van het doosje en de uitstraling van het merk. 

 

Ik heb het ontwerp uitgewerkt in de computer en rekening gehouden met de juiste verhoudingen en afmetingen. Ik heb ook rekening gehouden met de plaatsing van het logo, de productinformatie en de barcode. Het kleurenschema heb ik afgestemd op de huisstijl van het bedrijf, zodat het artikel doosje goed past bij de andere producten van het bedrijf.

Grafisch ontwerp packshot bouwlamp

verpakking 

laten

ontwerpen

grafisch-ontwerp.PNG
Grafisch ontwerp productverpakkingen etiketten
Grafisch ontwerp verpakking led solar muurlamp specilights

Grafisch vormgever voor een nieuwe starter huisstijl en website

Als grafisch ontwerper voor Specishops was het mijn taak om ervoor te zorgen dat de verpakkingen en etiketten van onze producten perfect aansloten op de brand-identity van het bedrijf. Specishops is een retailer van fitnessartikelen, verpakkingen en verlichting met meerdere merken en had specifieke eisen over wat er op de producten en labels moest komen. Bovendien worden de producten uitsluitend online verkocht, dus het ontwerp van de verpakkingen en etiketten was cruciaal voor de merkbeleving van de klant.

Het ontwerpproces was uitdagend, omdat we rekening moesten houden met verschillende productlijnen en merken. Ik begon met het verzamelen van informatie over de doelgroep en de stijl van Specishops. Vervolgens begon ik met schetsen van verschillende ontwerpen voor elk product en merk. Het was belangrijk om de eisen van Specishops te integreren, zoals de juiste logo's en informatie over de producten op de verpakkingen en etiketten.

Voor de verpakkingslijn ging ik voor een minimalistische stijl om de aandacht op het product te richten. Ik gebruikte zachte kleuren en strakke lijnen om de verpakking een elegante uitstraling te geven. De informatie over het product was subtiel geïntegreerd in het ontwerp, zodat het niet afleidde van de verpakking zelf.

Bij het ontwerpen van de verlichtingslijn wilde ik de aandacht vestigen op de prachtige lampen. Ik koos voor afbeeldingen van de lampen op de verpakkingen en etiketten om de klanten te laten zien hoe de lampen er in het echt uitzien. Ik gebruikte een consistent kleurenschema om de merkbeleving te versterken.

Uiteindelijk zijn de verpakkingen en etiketten niet alleen functioneel, maar versterken ze ook de merk-identiteit van Specishops. Het was een uitdagend, maar lonend proces om een ontwerp te creëren dat volledig aan de eisen van het bedrijf voldeed en tegelijkertijd klanten aantrok. Ik ben trots op mijn werk als grafisch ontwerper bij Specishops en blij om bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van het bedrijf.

bottom of page