top of page

Het Aquarium

Voor de Nederlandse Bond Aqua Terra ontwierp ik jarenlang het vivaristiek tijdschrift 'Het Aquarium'. Na grote tevredenheid van de bond mocht ik de vormgeving van het magazine gaan moderniseren. Het tijdschrift telt gemiddeld zo'n 80 pagina's en is hetzelfde gebleven maar net een tikje anders geworden. ''Elke uitgave ziet er weer mooier uit als de vorige'', aldus Han Witzel, hoofdredacteur. 

Service

Grafisch ontwerp, magazine, merk-identiteit.

Client

NBAT

Jaar

2016

binnenwerk.jpg

Bij het vormgeven van een tijdschrift, zorg je ervoor dat het er professioneel uitziet en gemakkelijk te navigeren is. Gebruik aantrekkelijke afbeeldingen en illustraties om je artikelen te ondersteunen. Daarnaast is het belangrijk om informatieve en waardevolle inhoud te bieden voor je lezers, zodat ze blijven terugkomen voor meer.

Als grafisch vormgever is het ontwerpen van een tijdschrift over vissen en aquariums een fantastische uitdaging. Het is een geweldige manier om je creativiteit te uiten en een waardevol product te leveren aan een nichepubliek.

Grafisch ontwerp cover tijdschrift over vissen en advertentie

Tijdschrift vormgever

Een tijdschrift is een krachtig medium dat een verhaal kan vertellen en informatie kan overbrengen. Daarom is het belangrijk om het ontwerp van het tijdschrift af te stemmen op de inhoud en doelgroep. Ik werk nauw samen met mijn klanten om de juiste toon te vinden die past bij hun merk en doelgroep.

Het ontwerpen van een tijdschrift is een proces dat begint met het creëren van een concept en het ontwikkelen van een structuur voor de inhoud. Vervolgens ga ik aan de slag met het ontwerpen van de lay-out en het selecteren van passende afbeeldingen en typografie om het ontwerp te versterken.

Als ontwerper houd ik rekening met elk detail, van de keuze van kleuren en lettertypen tot de positie van afbeeldingen en tekst. Het doel is om een aantrekkelijk en functioneel ontwerp te creëren dat de aandacht van de lezer trekt en hen door het tijdschrift heen leidt.

Ik heb ervaring in het ontwerpen van verschillende soorten tijdschriften, van lifestyle tot zakelijk. Of je nu een nieuw tijdschrift wilt lanceren of een bestaand tijdschrift wilt verbeteren, ik ben er om te helpen. Neem gerust contact met mij op om te bespreken wat ik voor jouw tijdschrift kan betekenen.

Magazine ontwerper voor binnenwerk en omslag Harderwijk

Magazine ontwerper nodig?

Heeft u ook een tijdschrift of willikeurig type boekwerk die ontworpen of ingevuld moet worden? Stuur mij een bericht en laten we kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Grafisch vormgever voor uw tijdschriften

Ik verzorg op professionele wijze het ontwerpen van uw tijdschriftIk denk mee over de indeling van teksten en afbeeldingen, regelgeving en alles wat komt kijken bij het ontwerpen van een tijdschrift, magazine of brochure.

Als grafisch ontwerper kreeg ik de unieke kans om een tijdschrift te ontwerpen voor de Nederlandse Bond Aqua Terra (NBAT), dat zich richt op de liefhebbers van aquariums en het houden van vissen. Ik was opgewonden om te werken aan een project dat niet alleen interessant was, maar ook een lange geschiedenis had.

Ik begon met het onderzoeken van het tijdschrift "Het Aquarium", dat voor het eerst werd uitgegeven in juni 1930 door de Nederlandse Bond van Aquariumhouders (NBA), de voorganger van de NBAT. Het was interessant om de ontwikkeling van het tijdschrift door de jaren heen te bestuderen en te zien hoe het was geëvolueerd.

Na het onderzoek ben ik begonnen met het ontwerpen van de lay-out van het tijdschrift. Ik wilde ervoor zorgen dat het ontwerp zowel informatief als aantrekkelijk was, met een mix van tekst en beeld om de lezers geïnteresseerd te houden. Ik koos ervoor om levendige kleuren te gebruiken die de schoonheid van de vissen en hun leefomgeving weerspiegelden.

Ik heb ook nauw samengewerkt met de redactie om de inhoud van het tijdschrift te integreren in het ontwerp. Ik wilde ervoor zorgen dat de lezers gemakkelijk door de artikelen konden navigeren en dat de visuele elementen de inhoud versterkten.

Het was een uitdagend proces, maar ik was blij met het eindresultaat. Het tijdschrift had een frisse en moderne uitstraling, terwijl het nog steeds de traditie van het tijdschrift "Het Aquarium" respecteerde. Het was een eer om te werken aan een project dat zo'n rijke geschiedenis heeft, en ik ben blij dat ik heb kunnen bijdragen aan het voortzetten van deze traditie voor de volgende generatie liefhebbers van aquariums en het houden van vissen.

bottom of page