top of page

Selected by Villa d'Arte

Specialiteiten magazine met de nadruk op design, lifestyle, gemak en comfort. Geleverd als bijlage bij tijdschrift Villa d'Arte.

Service

Drukwerk

Client

Villa d'Arte

Jaar

2023

Sfeerfoto Selected Wonen tijdschrift ontwerp

Selected.

Lifestyle magazine

Selected magazine is een lifestyle magazine met onderwerpen zoals kunst, wonen of uitjes in- en rondom Nederland. 

De uitstraling van een tijdschrift ontwerp is eenvoudig, makkelijk leesbaar en trekt je aandacht. Selected magazine is hier een mooi voorbeeld van.

Professioneel tijdschrift vormgever Harderwijk

Advertentieverwerking

Een tijdschrift verwerkt veel publiciteit en advertenties voor zijn adverteerders. Advertenties worden veelal (verkeerd) aangeleverd. Ik draag zorg voor de correcte verwerking van uw advertenties, aanpassingen op maat en kleurcorrecties- en verwerkingen waar nodig.

Verrassend Nederland tijdschrift vormgever
Vormgever binnenwerk tijdschrift in Harderwijk

Grafisch vormgever voor tijdschriften

Ik verzorg op professionele wijze de vormgeving voor het binnenwerk en de omslag plus cover van tijdschriften. Ik kan de huisstijl verder ontwikkelen, ik denk mee over de indeling van teksten en afbeeldingen en alles wat nodig is bij vormgeving van een magazine.

Als grafisch ontwerper was ik gevraagd om een tijdschrift te ontwerpen voor een bekend tijdschriftenuitgeverij. Ik was opgewonden en had er zin in om mijn creativiteit de vrije loop te laten en iets bijzonders te creëren.

Samen met de uitgeverij en de redactie heb ik een bestaand concept naar een hoger niveau getild voor het tijdschrift, waarbij we de focus legden op inspirerende verhalen en prachtige fotografie.

Na het krijgen van groen licht, ben ik begonnen met het ontwerpen van de lay-out van het tijdschrift. Het was een uitdagend project, want we wilden dat elke pagina er anders uitzag en dat er een duidelijke hiërarchie was tussen de verschillende elementen, maar dat iedere pagina wel herkenbaar is als een spread van Selected.

Ik heb verschillende typografieën en kleurenschema's uitgeprobeerd totdat ik de perfecte combinatie had gevonden. Vervolgens heb ik mock-ups gemaakt van de pagina's, om een idee te krijgen van hoe het tijdschrift eruit zou zien als het af was.

Het was een intensief proces, maar het was ook ontzettend gaaf om elke pagina tot leven te zien komen. Ik werkte samen met de uitgeverij en de redactie om de inhoud van het tijdschrift naadloos te integreren met het ontwerp, en om ervoor te zorgen dat elk element bijdroeg aan de algehele uitstraling en feel van het tijdschrift.

Het uiteindelijke resultaat was prachtig. Het tijdschrift zag er fantastisch uit, en het was een genot om te zien hoe de verhalen en fotografie tot leven kwamen op de pagina's. Het was een geweldige ervaring om de leiding te hebben over het ontwerp van het tijdschrift, en ik ben blij dat ik heb kunnen bijdragen aan het succes ervan.

bottom of page